De Hoogste Levende Muzikale Kerststal Zaterdag – 15 december

Zaterdag 15 december 2018 wordt voor de 7e maal de Levende Kerststal in de Oude Jeroenstoren georganiseerd. Deze Levende Kerststal was de voorgaande jaren een groot succes.

Onder leiding van een herder beklimmen de groepjes de sfeervolle versierde en verlichte toren. Daarbij wordt op elke etage een stukje van het Kerstverhaal verteld en uitgebeeld. Zo komen bezoekers in de herberg, waar geen plaats is voor Jozef en Maria. Ze ontmoeten de engelen van het Kleijnkoor, die de sterren van de hemel zingen.


Een etage hoger wordt er een bezoek gebracht aan het paleis van koning Herodes, die het kindje zelf ook graag wil “ontmoeten”. In de spits zullen de bezoekers uiteindelijk Jozef en Maria met hun kindje en de drie koningen vinden, terwijl een harpiste daar de sfeer compleet maakt met prachtige, stemmige muziek. Daarna kan er samen met de drie koningen nog even genoten worden van het prachtige uitzicht over het winterse Noordwijk.

Deze beklimming duurt ongeveer 45 minuten. De eerste opgang is om 12 uur. De laatste om 17:20 uur. Er kunnen maximaal 15 mensen in een groep. Het beklimmen van de toren is niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar.

De toegangsprijs is € 4,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.
De opbrengst van dit evenement is voor de Voedselbank.

Nieuws

UPDATES Ruimtelijke Ordening - Er zijn diverse ontwikkelingen op het gebied van Ruimtelijke Ordening in Noordwijk Binnen. Bekijk hier de laatste updates.
Najaarslezing vrijdag 8 november - Een bijzondere lezing over de rol van Noordwijk in de Keuken van de Gouden Eeuw door Menko Wiersema mmv Harrie Salman.
Opening Seizoen Hist. Rondwandeling - Op dinsdag 11 juni 2019 was de jaarlijkse feestelijke opening van het Historische rondwandeling-seizoen. Wethouder Sjaak van den Berg heeft samen met Voorzitter Paul de Vreede het startschot geven.
Een nieuwe uitgave over de historie van Noordwijk Binnen - Op de Algemene Ledenvergadering van de Oude Dorpskern van 16 april jl. werd een nieuwe uitgave ten doop gehouden over de Historie van Noordwijk Binnen.
Muzikale Kerstwandeling 2018 - Cheque van 3000 euro van Muzikale Kerstwandeling voor de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk
Adopteer een boom - Op vrijdag 30 november is op het Lindenplein en in de Voorstraat van Noordwijk-Binnen de nieuwe sfeerverlichting in gebruik genomen.