De Hoogste Levende Muzikale Kerststal Zaterdag – 15 december

Zaterdag 15 december 2018 wordt voor de 7e maal de Levende Kerststal in de Oude Jeroenstoren georganiseerd. Deze Levende Kerststal was de voorgaande jaren een groot succes.

Onder leiding van een herder beklimmen de groepjes de sfeervolle versierde en verlichte toren. Daarbij wordt op elke etage een stukje van het Kerstverhaal verteld en uitgebeeld. Zo komen bezoekers in de herberg, waar geen plaats is voor Jozef en Maria. Ze ontmoeten de engelen van het Kleijnkoor, die de sterren van de hemel zingen.


Een etage hoger wordt er een bezoek gebracht aan het paleis van koning Herodes, die het kindje zelf ook graag wil “ontmoeten”. In de spits zullen de bezoekers uiteindelijk Jozef en Maria met hun kindje en de drie koningen vinden, terwijl een harpiste daar de sfeer compleet maakt met prachtige, stemmige muziek. Daarna kan er samen met de drie koningen nog even genoten worden van het prachtige uitzicht over het winterse Noordwijk.

Deze beklimming duurt ongeveer 45 minuten. De eerste opgang is om 12 uur. De laatste om 17:20 uur. Er kunnen maximaal 15 mensen in een groep. Het beklimmen van de toren is niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar.

De toegangsprijs is € 4,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.
De opbrengst van dit evenement is voor de Voedselbank.

Nieuws

DOD is promotor van Gemeentelijke monumenten - De Oude Dorpskern heeft een zienswijze ingediend over de concept-Erfgoedverordening welke staat geagendeerd voor de raadsvergadering van 17 december 2019. . .
Hoogste Levende Muzikale Kerststal - Zaterdag 14 december 2019 tussen 12:00 en 18:00 uur. De eerste opgang is om 12:00 uur. De beklimming duurt ongeveer 45 minuten. De laatste opgang is om 17:20 uur. Er kunnen maximaal 12 mensen per opgang mee. Het beklimmen van de toren is niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar.  
UPDATES Ruimtelijke Ordening - Er zijn diverse ontwikkelingen op het gebied van Ruimtelijke Ordening in Noordwijk Binnen. Bekijk hier de laatste updates.  
Een nieuwe uitgave over de historie van Noordwijk Binnen - Op de Algemene Ledenvergadering van de Oude Dorpskern van 16 april jl. werd een nieuwe uitgave ten doop gehouden over de Historie van Noordwijk Binnen.
Adopteer een boom - Op vrijdag 15 november 2019 om 17:00u wordt op het Lindenplein en in de Voorstraat de sfeerverlichting feestelijk aangesloten. U bent van harte uitgenodigd.