De Hoogste Levende Muzikale Kerststal Zaterdag – 15 december

Zaterdag 15 december 2018 wordt voor de 7e maal de Levende Kerststal in de Oude Jeroenstoren georganiseerd. Deze Levende Kerststal was de voorgaande jaren een groot succes.

Onder leiding van een herder beklimmen de groepjes de sfeervolle versierde en verlichte toren. Daarbij wordt op elke etage een stukje van het Kerstverhaal verteld en uitgebeeld. Zo komen bezoekers in de herberg, waar geen plaats is voor Jozef en Maria. Ze ontmoeten de engelen van het Kleijnkoor, die de sterren van de hemel zingen.


Een etage hoger wordt er een bezoek gebracht aan het paleis van koning Herodes, die het kindje zelf ook graag wil “ontmoeten”. In de spits zullen de bezoekers uiteindelijk Jozef en Maria met hun kindje en de drie koningen vinden, terwijl een harpiste daar de sfeer compleet maakt met prachtige, stemmige muziek. Daarna kan er samen met de drie koningen nog even genoten worden van het prachtige uitzicht over het winterse Noordwijk.

Deze beklimming duurt ongeveer 45 minuten. De eerste opgang is om 12 uur. De laatste om 17:20 uur. Er kunnen maximaal 15 mensen in een groep. Het beklimmen van de toren is niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar.

De toegangsprijs is € 4,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.
De opbrengst van dit evenement is voor de Voedselbank.

Nieuws

Muzikale Kerstwandeling 2018- Cheque van 3000 euro van Muzikale Kerstwandeling voor de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk
Adopteer een boom- Op vrijdag 30 november is op het Lindenplein en in de Voorstraat van Noordwijk-Binnen de nieuwe sfeerverlichting in gebruik genomen.
Lezing Oude Jeroenskerk: Van Hut tot Huis- De inmiddels traditionele Najaarslezing van de vereniging De Oude Dorpskern vindt dit jaar op vrijdagavond 9 november 2018 om 20.00 uur plaats. Wederom in onze mooie Oude Jeroenskerk.  De lezing gaat over de ontwikkeling van het woonhuis in het algemeen en in Noordwijk in het bijzonder. De lezing wordt gehouden door Hein Verkade.
Muziektent Lindenplein weer als nieuw.- De muziektent op het Lindenplein had een grondige restauratie nodig, omdat door een lekkend dak de constructie eronder was aangetast. De gemeente is tegenwoordig naast eigenaar ook verantwoordelijk voor het onderhoud en dat is nu vakkundig uitgevoerd, zie bijgaande foto met Richard van Triest  
Hekwerk Sint Pietersburg- Het hekwerk dat ooit hoorde bij de St. Pietersbrug aan het begin van de Voorstraat is tijdelijk weggehaald voor renovatie. Het stukje hekwerk dateert van omstreeks 1900.Een mooi stukje erfgoed blijft behouden.  

Share This