Historische rondwandelingen

 

Dinsdagavonden vanaf 12 juni t/m 14 augustus

 

Historische Rondwandeling

Inmiddels met 6 gidsen gaat de wandeling zijn 39levensjaar in, verdeeld over twee routes, waarbij o.a. twee kerken en het Schuttersveld worden bezocht. Nieuw is de St. Jeroenskerk, die na de restauratie de moeite van een bezoek zeer waard is. Steeds weer ervaren de gidsen de verbazing bij de deelnemers over de vele verassingen die Noordwijk Binnen te bieden heeft. Reserveren is niet nodig. Lees meer>


De Historische Rondwandelingen in 2018 hebben elke maand een bijzonder thema

       

Voor meer info    Rondwandeling2018-1

en     Rondwandeling2018-2

 


Ook in het Duits en Engels

De wandelingen vinden in 2017 als vanouds op de dinsdagavond plaats vanaf 13 juni t/m 15 augustus. De start is om 19.30 bij de Dorpspomp tegenover het Gemeentehuis aan de Voorstraat en de wandeling duurt tot ca. 21.30. Ook Duitse badgasten en Engelse bezoekers worden onthaald door verhalen in hun eigen taal.


Op aanvraag ook op andere tijdstippen, voor jong en oud

In 2015 en 2016 vonden zelfs meer wandelingen op aanvraag plaats. Een grote groep was die van “Pensioen in Zicht” en daarnaast is er vaak opgetreden voor verenigingen, families en schoolklassen.

Wilt u ook zo’n speciale rondleiding boeken, mail dan naar rondleiders@deoudedorpskern.nl


 

Een schat aan historie in de oude kern

Ruim 100 rijksmonumenten tonen acht eeuwen Noordwijkse geschiedenis. Een enorme variatie van de robuuste kerktoren uit de dertiende eeuw tot de bollenschuren uit het begin van de twintigste eeuw. Lees meer >

Landgoed Calorama

de heilige bruggen

voetboogschieten St Joris

Nieuws

De Historische Rondwandelingen in  2018 hebben elke maand een bijzonder thema

De historische rondleidingen in 2018 kennen elke maand een nieuw thema, met een heel andere beleving; allemaal terug te voeren op de prachtige historie van Noordwijk.