Kinderkerstwandeling

 

 

Een uniek jaarlijkse evenement in december!
Het begint in de oude Jeroenskerk, met een zang- en dansvoorstelling voor en door kinderen. Na de voorstelling wandelen alle kinderen met een lampion door de historische Voorstraat naar het Landgoed Calorama.
Op Landgoed Calorama wandelen we langs verschillende muzikale verrassingen. Na afloop is er chocolademelk voor iedereen.
Dit bijzondere evenement wordt mogelijk gemaakt door Kinder Kleynkoor, de Noordwijkse Balletschool, Harmoniekapel Crescendo, Paspartoe dagbesteding.


 

 

​Kinderkerstwandeling – vrijdag 23 december 2022

“KERST VIER JE SAMEN’ – Kerst is een feest van vrolijke tradities en de Kinder-Kerstwandeling is voor de kinderen van Noordwijk inmiddels ook zo’n traditie:
een muzikale wandeling van Calorama door de sprookjesachtig verlichte kern van Noordwijk Binnen naar de Oude Jeroen, een belevenis en herinnering voor later, onlosmakelijk verbonden met het kerstfeest.
Nu het weer kan organiseert De Oude Dorpskern in december de Kinder-Kerstwandeling weer, natuurlijk in samenwerking met de KleynKoor Academy. Dat wordt dan de 4e editie in deze vorm.

Een impressie van de Kinderkerstwandeling 2022

 

Kinderkerstwandeling – 2021

Of de Kinderkerstwandeling dit jaar in de huidige vorm zal doorgaan, is op dit moment nog niet duidelijk.
Wij werken aan een nieuwe vorm en hopen zsm meer informatie te kunnen geven.

 

 

Kinderkerstwandeling – 2020

In de afgelopen jaren hebben kinderen, musici en vrijwilligers met veel enthousiasme gewerkt aan magische en sprookjesachtige voorstellingen.
Voor dit jaar hebben wij helaas moeten beslissen onder de huidige, beperkende omstandigheden, de Kinderkerstwandeling in december 2020 niet door te laten gaan.
Natuurlijk hebben nagedacht over een kleinere of andere opzet. We hebben echter geen passend alternatief gevonden, dat recht zou doen aan de successen van de voorgaande jaren.

Wij richten ons daarom op de Kinderkerstwandeling in december 2021 en hopen dat jij er dan ook weer bij bent!

 

 

Kinderkerstwandeling – zondag 22 december 2019

Kleynkoo Academy en De Oude Dorpskern organiseren ook dit jaar weer de Kinderkerstwandeling met als thema “Op weg naar vrijheid”. Het kinderkoor van Kleynkoor Academy zingt in de kerk kerstliedjes die werden gezongen tijdens de oorlogsjaren en zij vertelt de herinneringen van kinderen in het jaar 1944. Hoe werd kerst gevierd in de winter van 1944?

Aanvang evenement
Er zijn twee voorstellingen: om 17.00 en om 19.00 uur
Start in de oude Jeroenskerk. Na de voorstelling in de kerk vertrekken we via de Voorstraat naar Landgoed Calorama.
Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk bij het landhuis. De voorstelling duurt ongeveer 1 uur.

Kaartverkoop
Inmiddels is de Kinderkerstwandeling uitverkocht!

Programma
Start in de oude Jeroenskerk. Na de voorstelling krijgen alle kinderen een lampion voor de wandeling door de historische Voorstraat en over het Landgoed Calorama. Tijdens de wandeling wordt een aantal historische plekken extra belicht. Zowel het huis in de Voorstraat waar Freddie Heineken ondergedoken zat en het Landgoed Calorama waar Van Wely haar bakkerij had.
Op Calorama zullen de wegen en paden verlicht zijn door honderden lichtjes waardoor een feeërieke sfeer ontstaat. Kinderen en volwassenen wandelen op het landgoed langs verschillende muzikale verrassingen.

De wandeling, in aanloop naar 75 jaar bevrijding, wordt uitgevoerd door Kinder Kleynkoor, de Noordwijkse Balletschool, Harmoniekapel Crescendo, Paspartoe dagbesteding en ’s Heerenloo.

 

Kinderkerstwandeling – 21 december 2018

Op 21 december 2018 organiseerden de Stichting Kleynkoor Academy en Vereniging De Oude Dorpskern voor de tweede keer gezamenlijk de Kinderkerstwandeling: Een reis door de nacht.

In 2018 bestond de wandeling uit een optreden van de jongste leden van de Stichting Kleynkoor Academy en een vertelling door Paul van Gorcum in de rol van “Pater Jeroen”, gevolgd door een lampionoptocht door de Voorstraat voor een tweede optreden van het koor in de oude Jeroenskerk.
De optredens waren verspreid over het landgoed Calorama waardoor er een prachtige wandeling langs de feeëriek verlichte paden van het landgoed ontstond.
Het Kleynkoor trad op in de deur van de serre van het landhuis dat in een mooie Kerstsfeer was verlicht, Crescendo trad op onder de prachtig uitgelichte “Duiventil” op het eiland en tenslotte was er een heel bijzonder optreden van een groep van de Noordwijkse balletschool op het “Jeroensveld”. Na de wandeling over het landgoed vertrok de stoet met een lampion gemaakt door de cliënten van Paspartoe door de Voorstraat naar de oude Jeroenskerk.

De organisatoren: Herma van Piekeren, Geke van Piekeren en Henk Koerten kijken terug op een, opnieuw, zeer geslaagd evenement.

Stichting Kleynkoor Academy en “Pater Jeroen”

 

 

De Kinderkerstwandeling 2017

Met de Kinderkerstwandeling is een nieuwe traditie geboren!

Op 23 december 2017 werd voor het eerst in Noordwijk de “Kinderkerstwandeling” georganiseerd. Het betrof een samenwerking van Kleynkoor Academy, De Oude Dorpskern, ondersteund door stichting Calorama.
Het publiek werd, volgens een oude traditie in het oosten van het land, opgewarmd door midwinterhoornblazers uit Wapenveld.
Het werd een bijzondere kerstbeleving voor jong en oud met optreden door de jongste leden van Kinder Kleynkoor o.l.v. Chantal van der Klugt en met verteller Paul van Gorcum. Hij speelde de oude pater Jeroen die al jaren op Calorama leeft en vertelde een bijzonder kerstverhaal dat, zoals het in een goed kerstverhaal hoort, een gelukkige afloop had.
Aan het einde van het optreden vertrokken de kinderen zingend en met verlichte parapluutjes. Zij werden in optocht gevolgd door alle kinderen met lampions hadden die waren gemaakt door Paspartoe. Na een korte wandeling door de Voorstraat, kwam de stoet aan in de oude Jeroenskerk. Daar was op het grote podium nog een tweede optreden.
Na afloop werd chocomel geschonken met iets lekkers en voor de volwassenen glühwein.

Foto: Monica Stuurop
Met dank aan alle spontane sponsoren die dit nieuwe evenement omarmden!

 

 

Contactgegevens

Voorzitter: vacature (z.h. Henk Koerten)

Wilt u meewerken om dit evenement in stand te houden?
Neem dan contact met ons op via secretaris@deoudedorpskern.nl

 

Voorstelling in Calorama

Voorstelling in Calorama

Lampionoptocht

Torenuurwerk

Kinderconcert in Oude Jeroen