Kinderkerstwandeling

zondag 20 december 2020
met kinderconcert in de oude Jeroenskerk

 

Kinderkerstwandeling – zondag 22 december 2019

Kleynkoor Academy en De Oude Dorpskern organiseren ook dit jaar weer de Kinderkerstwandeling met als thema “Op weg naar vrijheid”. Het kinderkoor van Kleynkoor Academy zingt in de kerk kerstliedjes die werden gezongen tijdens de oorlogsjaren en zij vertelt de herinneringen van kinderen in het jaar 1944. Hoe werd kerst gevierd in de winter van 1944?

Aanvang evenement
Er zijn twee voorstellingen: om 17.00 en om 19.00 uur
Start in de oude Jeroenskerk (entree Voorstaat). Na de voorstelling in de kerk vertrekken we via de Voorstraat naar Landgoed Calorama (entree Gooweg 21).
Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk bij het landhuis. De voorstelling duurt ongeveer 1 uur. De kerk is een kwartier voor aanvang geopend.

Kaartverkoop
Inmiddels is de Kinderkerstwandeling uitverkocht!

Programma
Start in de oude Jeroenskerk (entree Voorstaat). Na de voorstelling in de kerk krijgen alle kinderen een lampion voor de wandeling door de historische Voorstraat en over het Landgoed Calorama. Tijdens de wandeling wordt een aantal historische plekken extra belicht. Zowel het huis in de Voorstraat waar Freddie Heineken ondergedoken zat en het Landgoed Calorama waar Van Wely haar bakkerij had.
Op Calorama zullen de wegen en paden verlicht zijn door honderden lichtjes waardoor op het toch al mooie landgoed een feeërieke sfeer ontstaat. Kinderen en volwassenen wandelen op het landgoed langs verschillende muzikale verrassingen.

Deze wandeling, in aanloop naar 75 jaar bevrijding, wordt uitgevoerd door Kinder Kleynkoor, met medewerking van de Noordwijkse Balletschool, Harmoniekapel Crescendo, Paspartoe dagbesteding en ’s Heerenloo.


 

Kinderkerstwandeling 2018

KINDERKERSTWANDELING 2018 OPNIEUW EEN GROOT SUCCES!
Op 21 december 2018 organiseerden de Stichting Kleynkoor Academy en Vereniging De Oude Dorpskern voor de tweede keer gezamenlijk de Kinderkerstwandeling: Een reis door de nacht.

Links: Crescendo onder de prachtig uitgelichte “Duiventil” landgoed Calorama. Rechts: De stoet met een lampion gemaakt door de cliënten van Paspartoe.

De kinderen van de Noordwijkse balletschool.

 

 

 

 

Stichting Kleynkoor Academy en “Pater Jeroen”

In 2017 bestond de wandeling uit een optreden van de jongste leden van de Stichting Kleynkoor Academy en een vertelling door Paul van Gorcum in de rol van “Pater Jeroen”, gevolgd door een lampionoptocht door de Voorstraat voor een tweede optreden van het koor in de oude Jeroenskerk. In dat jaar werden veel kinderen teleurgesteld omdat de 300 kaarten al op de eerste dag waren uitverkocht.

Om die reden werd besloten om in 2018 het evenement 2 maal zo groot te maken. Er werden 600 kaarten verkocht voor twee aansluitende optredens. Verder werd het evenement uitgebreid met deelname van kinderen van Harmoniekapel Crescendo en kinderen van de Noordwijkse balletschool. Optredens van de jongste leden van Stichting Kleynkoor Academy en van “Pater Jeroen” bleven. De kaarten waren nu, in plaats van op de eerste dag, na de eerste week uitverkocht.

Het werd opnieuw een groot succes. De optredens waren verspreid over het landgoed Calorama waardoor er een prachtige wandeling langs de feeëriek verlichte paden van het landgoed ontstond.

Het Kleynkoor trad op in de deur van de serre van het landhuis dat in een mooie Kerstsfeer was verlicht, Crescendo trad op onder de prachtig uitgelichte “Duiventil” op het eiland en tenslotte was er een heel bijzonder optreden van een groep van de Noordwijkse balletschool op het “Jeroensveld”. Na de wandeling over het landgoed vertrok de stoet met een lampion gemaakt door de cliënten van Paspartoe door de Voorstraat naar de oude Jeroenskerk. Hierbij werd de veiligheid gegarandeerd door vrijwillig optredende verkeersregelaars onder leiding van René Verbeek.

Het weer zat behoorlijk mee, maar ook bij minder weer zou het weer een onvergetelijke avond zijn geworden, waarover al direct na de optredens enthousiast werd nagepraat onder het genot van een door Thomas Proeflokaal gesponsorde beker chocolademelk met een lekkere versnapering en voor de volwassenen een bekertje glühwein. Tevreden gingen het publiek, maar ook de “artiesten” aan het einde van de avond naar huis.

De organisatoren: Herma van Piekeren, Geke van Piekeren en Henk Koerten kijken terug op een, opnieuw, zeer geslaagd evenement.


 

Kinderkerstwandeling 2017

Kinderkerstwandeling een nieuwe traditie in Noordwijk!

Op 23 december 2017 werd voor het eerst in Noordwijk de “kinderkerstwandeling” georganiseerd. Het betrof een samenwerking van Kleynkoor Academy met De Oude Dorpskern, ondersteund door stichting Calorama Everwijn Taets van Amerongen.
Het publiek werd, volgens een oude traditie in het oosten van het land, opgewarmd door midwinterhoornblazers uit Wapenveld die voor de juiste kerstsfeer zorgden.
Het werd een bijzondere kerstbeleving voor jong en oud op het landgoed Calorama met optreden door de jongste leden van Kinder Kleynkoor o.l.v. Chantal van der Klugt en met verteller Paul van Gorcum. Hij speelde de oude pater Jeroen die al jaren op Calorama leeft en vertelde een bijzonder kerstverhaal dat, zoals het in een goed kerstverhaal hoort, een gelukkige afloop had.
Aan het einde van het optreden vertrokken de kinderen van het koor, met verlichte parapluutjes en zingend over feeëriek verlichte bospaden. Zij werden in optocht gevolgd door het publiek waarvan alle kinderen lampions hadden die waren gemaakt door de cliënten van Paspartoe. Na een korte wandeling door de Voorstraat, waar bewoners ook kerstverlichtng voor hun ramen hadden en soms zelfs vuurkoven buiten, kwam de stoet aan in de oude Jeroenskerk. Daar was op het grote podium nog een tweede optreden.
Als Verrassing was Pater Jeroen meegelopen. Na afloop vertrok iedereen via de toren waar chocomel met iets lekkers en voor de volwassenen glühwein klaarstonden. Pater Jeroen is weer teruggegaan naar Calorama en hij hoopt dat we volgend jaar weer terugkomen voor een nieuw kerstverhaal.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement waarvan zij hoopt een traditie te zullen maken.

Foto: Monica Stuurop
Met dank aan alle spontane sponsoren die dit nieuwe evenement omarmden!


 

Contactgegevens

Voorzitter: vacature (z.h. Henk Koerten)

Wilt u meewerken om dit evenement in stand te houden?
Neem dan contact met ons op via secretaris@deoudedorpskern.nl

Voorstelling in Calorama

Voorstelling in Calorama

Lampionoptocht

Torenuurwerk

Kinderconcert in Oude Jeroen