Kinderkerstwandeling

op 21 december met kinderconcert in de Oude Jeroen

 

Kinderkerstwandeling 2018

Crescendo onder de prachtig uitgelichte “Duiventil” landgoed Calorama

de stoet met een lampion gemaakt door de cliënten van Paspartoe

 

kinderen van de Noordwijkse balletschool

 

Stichting Kleynkoor Academy en “Pater Jeroen”

 

KINDERKERSTWANDELING 2018 OPNIEUW EEN GROOT SUCCES

Op 21 december organiseerden de Stichting Kleynkoor Academy en de Oude Dorpskern voor de tweede keer gezamenlijk de Kinderkerstwandeling, een reis door de nacht.

In 2017 bestond de wandeling uit een optreden van de jongste leden van de Stichting Kleynkoor Academy en een vertelling door Paul van Gorcum in de rol van “Pater Jeroen”, gevolgd door een lampionoptocht door de Voorstraat voor een tweede optreden van het koor in de oude Jeroenskerk. In dat jaar werden veel kinderen teleurgesteld omdat de 300 kaarten al op de eerste dag waren uitverkocht.

Om die reden werd besloten om in 2018 het evenement 2 maal zo groot te maken. Er werden 600 kaarten verkocht voor twee aansluitende optredens. Verder werd het evenement uitgebreid met deelname van kinderen van Harmoniekapel Crescendo en kinderen van de Noordwijkse balletschool. Optredens van de jongste leden van Stichting Kleynkoor Academy en van “Pater Jeroen” bleven. De kaarten waren nu, in plaats van op de eerste dag, na de eerste week uitverkocht.

Het werd opnieuw een groot succes. De optredens waren verspreid over het landgoed Calorama waardoor er een prachtige wandeling langs de feeëriek verlichte paden van het landgoed ontstond.

Het Kleynkoor trad op in de deur van de serre van het landhuis dat in een mooie Kerstsfeer was verlicht, Crescendo trad op onder de prachtig uitgelichte “Duiventil” op het eiland en tenslotte was er een heel bijzonder optreden van een groep van de Noordwijkse balletschool op het “Jeroensveld”. Na de wandeling over het landgoed vertrok de stoet met een lampion gemaakt door de cliënten van Paspartoe door de Voorstraat naar de oude Jeroenskerk. Hierbij werd de veiligheid gegarandeerd door vrijwillig optredende verkeersregelaars onder leiding van René Verbeek.

Het weer zat behoorlijk mee, maar ook bij minder weer zou het weer een onvergetelijke avond zijn geworden, waarover al direct na de optredens enthousiast werd nagepraat onder het genot van een door Thomas Proeflokaal gesponsorde beker chocolademelk met een lekkere versnapering en voor de volwassenen een bekertje glühwein.

Tevreden gingen het publiek, maar ook de “artiesten” aan het einde van de avond naar huis.

De organisatoren: Herma van Piekeren, Geke van Piekeren en Henk Koerten kijken terug op een, opnieuw, zeer geslaagd evenement.


Kinderkerstwandeling 2017

Kinderkerstwandeling een nieuwe traditie in Noordwijk?

Op 23 december 2017 werd voor het eerst in Noordwijk de “kinderkerstwandeling” georganiseerd. Het betrof een samenwerking van Kleynkoor Academy met De Oude Dorpskern, ondersteund door stichting Calorama Everwijn Taets van Amerongen.

Het publiek werd, volgens een oude traditie in het oosten van het land, opgewarmd door midwinterhoornblazers uit Wapenveld die voor de juiste kerstsfeer zorgden.

Het werd een bijzondere kerstbeleving voor jong en oud op het landgoed Calorama met optreden door de jongste leden van Kinder Kleynkoor o.l.v. Chantal van der Klugt en met verteller Paul van Gorcum. Hij speelde de oude pater Jeroen die al jaren op Calorama leeft en vertelde een bijzonder kerstverhaal dat, zoals het in een goed kerstverhaal hoort, een gelukkige afloop had.

Aan het einde van het optreden vertrokken de kinderen van het koor, met verlichte parapluutjes en zingend over feeëriek verlichte bospaden. Zij werden in optocht gevolgd door het publiek waarvan alle kinderen lampions hadden die waren gemaakt door de cliënten van Paspartoe. Na een korte wandeling door de Voorstraat, waar bewoners ook kerstverlichtng voor hun ramen hadden en soms zelfs vuurkoven buiten, kwam de stoet aan in de oude Jeroenskerk. Daar was op het grote podium nog een tweede optreden.

Als Verrassing was Pater Jeroen meegelopen. Na afloop vertrok iedereen via de toren waar chocomel met iets lekkers en voor de volwassenen glühwein klaarstonden.

Pater Jeroen is weer teruggegaan naar Calorama en hij hoopt dat we volgend jaar weer terugkomen voor een nieuw kerstverhaal.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement waarvan zij hoopt een traditie te zullen maken.

Foto’s Monica Stuurop

Met dank aan alle spontane sponsoren die dit nieuwe integere evenement omarmden

 

 

 


 

Voorstelling in Calorama

Voorstelling in Calorama

Lampionoptocht

Torenuurwerk

Kinderconcert in Oude Jeroen