Kinderkerstwandeling

 

op 21 december met kinderconcert in de Oude Jeroen

 

Kinderkerstwandeling 2018

KinderKerstwandeling door Noordwijk Binnen

Kleynkoor Academy en De Oude Dorpskern organiseren dit jaar vlak voor kerst het kerstevenement: de KinderKerstwandeling, met als thema “Reis door de Nacht”.
Het evenement vindt plaats op Landgoed Calorama en in de Oude Jeroenskerk op vrijdag 21 december 2018.

Duizenden lichtjes zullen zorgen voor een feeërieke sfeer op Calorama en in de kerk klinken de prachtige stemmen van het kinderkoor en de volle stem van Paul van Gorcum als Pater Jeroen. Alle kinderen krijgen een lampion uitgereikt voor tijdens de wandeling door de historische Voorstraat en over landgoed Calorama.

Op landgoed Calorama lopen de kinderen met volwassenen over de prachtig verlichte paden en op verschillende plaatsen zullen muzikale verrassingen te horen en te zien zijn. Dit jaar uitgevoerd met medewerking van de kinderen van de Noordwijkse Balletschool en jonge spelers van Harmoniekapel Crescendo.

Er zijn twee voorstellingen:

Voorstelling 1

21 december, 16.45 uur: start op landgoed Calorama (entree Gooweg 21). Op het landgoed zijn op verschillende plaatsen muzikale verrassingen te horen en te zien. Na de voorstellingen vertrekt iedereen met lampionnen via de Voorstraat naar de Oude Jeroenskerk. Binnen in de kerk zal Paul van Gorcum, in de persoon van Pater Jeroen een verhaal vertellen en gaat het muzikale gedeelte van de voorstelling verder. Na afloop is er warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de volwassenen onder de toren. Einde ca. 18.00 uur.

Voorstelling 2

21 december, 19.00 uur: start in De Oude Jeroenskerk (entree Voorstaat 44). Daar wordt gestart met de vertelling en het muzikale gedeelte van de voorstelling, waarna iedereen met lampionnen via de Voorstraat naar landgoed Calorama vertrekt. Op het landgoed zijn op verschillende plaatsen muzikale verrassingen te horen en te zien. Na afloop is er warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de volwassenen op het landgoed. Einde ca. 20.15 uur.

Kosten: €3,- per persoon (incl. lampion en chocolademelk voor de kinderen). Start verkoop: 1 december 2018 via Noordwijk Ticket. www.noordwijkticket.nl, VVV Noordwijkerhout, Boekhandel Libris Van der Meer (Noordwijk).

Per wandeling zijn er maximaal 300 tickets.


Kinderkerstwandeling 2017

Kinderkerstwandeling een nieuwe traditie in Noordwijk?

Op 23 december 2017 werd voor het eerst in Noordwijk de “kinderkerstwandeling” georganiseerd. Het betrof een samenwerking van Kleynkoor Academy met De Oude Dorpskern, ondersteund door stichting Calorama Everwijn Taets van Amerongen.

Het publiek werd, volgens een oude traditie in het oosten van het land, opgewarmd door midwinterhoornblazers uit Wapenveld die voor de juiste kerstsfeer zorgden.

Het werd een bijzondere kerstbeleving voor jong en oud op het landgoed Calorama met optreden door de jongste leden van Kinder Kleynkoor o.l.v. Chantal van der Klugt en met verteller Paul van Gorcum. Hij speelde de oude pater Jeroen die al jaren op Calorama leeft en vertelde een bijzonder kerstverhaal dat, zoals het in een goed kerstverhaal hoort, een gelukkige afloop had.

Aan het einde van het optreden vertrokken de kinderen van het koor, met verlichte parapluutjes en zingend over feeëriek verlichte bospaden. Zij werden in optocht gevolgd door het publiek waarvan alle kinderen lampions hadden die waren gemaakt door de cliënten van Paspartoe. Na een korte wandeling door de Voorstraat, waar bewoners ook kerstverlichtng voor hun ramen hadden en soms zelfs vuurkoven buiten, kwam de stoet aan in de oude Jeroenskerk. Daar was op het grote podium nog een tweede optreden.

Als Verrassing was Pater Jeroen meegelopen. Na afloop vertrok iedereen via de toren waar chocomel met iets lekkers en voor de volwassenen glühwein klaarstonden.

Pater Jeroen is weer teruggegaan naar Calorama en hij hoopt dat we volgend jaar weer terugkomen voor een nieuw kerstverhaal.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement waarvan zij hoopt een traditie te zullen maken.

Foto’s Monica Stuurop

Met dank aan alle spontane sponsoren die dit nieuwe integere evenement omarmden

 


 

Voorstelling in Calorama

Voorstelling in Calorama

Lampionoptocht

Torenuurwerk

Kinderconcert in Oude Jeroen

Share This