Muzikale Kerstwandeling

 

 

 

De Muzikale Kerstwandeling

Voor dit evenement stellen ca. 30 huiseigenaren, in en om de Voorstraat van Noordwijk Binnen, hun woning geheel belangeloos ter beschikking.
Het evenement is op zondag 10 december 2023 plaats van 13:00 – 17:00 uur.
In de deelnemend huizen is een grote verscheidenheid aan muziek te beluisteren. Voor elk wat wils!
Als bezoeker kunt u van huis naar huis wandelen. De optredens duren steeds 15-20 minuten.
De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.


 

 

De Muzikale Kerstwandeling – zondag 10 december 2023

Dit jaar gaat de Muzikale Kerstwandeling eindelijk weer door!
Maar wij zijn nog op zoek naar huiseigenaren van de oude dorpskern die hun huis te beschikking willen stellen.
Alleen met uw medewerking wordt het een succes.

Contact: Nick Duindam – secretaris@deoudedorpskern.nl

 

De Muzikale Kerstwandeling – 2021

De Muzikale Kerstwandeling zal ook in 2021, in de bestaande vorm, niet doorgaan.
Wij zijn aan het onderzoeken of er een alternatief geboden kan worden.

Wij hopen zsm meer informatie te kunnen geven.

 

 

De Muzikale Kerstwandeling – 2020

In de afgelopen jaren hebben huiseigenaren, musici en vrijwilligers een bijzondere bijdrage geleverd aan het succes van de Muzikale Kerstwandeling.
Zonder deze medewerking zou de Muzikale Kerstwandeling nooit succesvol geweest zijn.
Begin dit jaar is een nieuw bestuur aangetreden dat vol enthousiasme de organisatie heeft opgepakt. Het zal u niet verbazen dat door de huidige situatie wij het niet verstandig vinden om dit evenement in december 2020 te laten doorgaan.
Uiteraard hebben wij nagedacht over een kleinere of andere opzet. Diverse plannen zijn de revue gepasseerd. We hebben echter geen alternatief kunnen bedenken dat recht zou doen aan de successen van de voorgaande jaren.

Wij richten ons daarom op een kerstwandeling in december 2021. Het zou geweldig zijn als we dan ook weer op uw medewerking en deelneming kunnen rekenen.

Namens het bestuur Muzikale Kerstwandeling,

 

 

De Muzikale Kerstwandeling – zondag 15 december 2019

Dit jaar haar derde lustrum. Daar maken we iets bijzonders van. Ongeveer 30 huiseigenaren in en om de Voorstraat van Noordwijk Binnen stellen hun woning weer open voor dit jaarlijkse evenement.

Aanvang
13.00 uur met het openingsconcert in de RK St. Jeroenskerk met zang van Aliona Staricova en visueel spektakel van Zandprinses Rosa van der Vijver.
14.00 uur start Muzikale Kerstwandeling met muziek op het Lindenplein en in de huizen in en om de Voorstraat en toneel en muziek in Huize Jeroen, Café Thomas, Hof van Holland, Hotel Royal en Restaurant onder de Linden.

Lindenplein
Het Lindenplein is dit jaar overdekt en in feestelijke kerstsfeer met muziek en eten en drinken. U kunt hier uw consumptiebon verzilveren.

Kaartverkoop
€10,- inclusief een consumptiebon van €2,- te besteden in de muziektent op het Lindenplein. Start kaartverkoop 29 november 2019 via Bruna’s in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout. Op zondag 15 december vindt de kaartverkoop uitsluitend in het Gemeentehuis plaats.

Opbrengst voor het goede doel
De opbrengst van 2019 gaat naar de Stichting van het Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen binnen de jeugdzorg die niet meer thuis kunnen wonen. Doel is om door het ontwikkelen en uitvoeren van projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van deze kinderen en ze te helpen met het opbouwen van een zelfredzaam bestaan. In de gemeente Noordwijk staat de Zeeboerderij waar jaarlijks ruim 200 kinderen een week of weekend verblijven en ervaren hoe het is om in een gezinssituatie te functioneren én waar ze even gewoon onbezorgd kind kunnen zijn.

 

 

De Muzikale Kerstwandeling 2018


Doorlopende voorstellingen met muziek in vele genres, gedichten en toneel in de de huiskamers langs het Lindenplein en de Voorstraat Noordwijk Binnen.
Met dit evenement ondersteunen wij de Vereniging Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk bij het realiseren van een op de Noordwijkse schooljeugd gericht educatief magazine.

Het was weer een feestelijke gebeurtenis, de 14e Muzikale Kerstwandeling op 9 december 2018.
Omstreeks drie uur waren alle 1000 kaarten uitverkocht. De helft in de voorverkoop, de overige kaarten op het gemeentehuis. Het openingsconcert in de St. Jeroenskerk trok vele bezoekers, wandelaars en niet wandelaars. De kerk zat vol. Daarna kon iedereen zijn hart ophalen in de sfeervolle huizen aan de Voorstraat. Muziek en theater in vele stijlen: van klassiek tot klezmer, zang en jazz, van poëzie tot verhalen.

Het leidde tot enthousiaste reacties. Dat er soms voor de huizen even gewacht moest worden kon de pret niet drukken, indrukken en suggesties werden uitgewisseld. Tot half zes stonden de gastvrouwen en- heren  klaar om het maximale aantal bezoekers binnen te laten. Aan belangstelling tot de laatste minuut geen gebrek. De nieuwe verlichting in de bomen van de oude dorpskern zorgde in de tweede helft van de middag voor een wel heel bijzondere sfeer. Wederom een zeer geslaagd evenement!

 

 

 

Contactgegevens

Woont u in de Voorstraat in Noordwijk Binnen en wilt u ook uw huis openstellen voor dit mooie evenement?
Bent u musicus of lid van een groepje muzikanten en zou u wel willen optreden in een van deze fraaie woonhuizen?
Neem dan contact op met:  Nick Duindam – secretaris@deoudedorpskern.nl

 

De Kerstgedachte

De kerstgedachte van de Muzikale Kerstwandeling:
– Biedt elkaar in de aanloop naar de Kerstdagen in een bijzondere omgeving warmte en vreugde.
– Sta even stil bij het feit dat dit voor velen nog steeds geen gemeengoed is.
– Realiseer dat idee binnen een evenement met een culturele invulling, gebaseerd op onbaatzuchtige deelname van eigenaren van locaties en muzikanten.
– Hanteer een bescheiden entreeprijs zodat het evenement laagdrempelig is en toch iets tastbaars oplevert voor een goed doel.

Opbrengst Muzikale Kerstwandeling 2019

Door het succes van de Muzikale Kerstwandeling hebben wij dit jaar €2500 kunnen overhandigen aan de Stichting van het Kind.
En een zeer groot dank je wel aan het scheidend organiserend comité, onder leiding van Frans Bruinzeel, voor de afgelopen 15 jaar!

Foto: Willem Krol

Openingsconcert

Traditioneel is om 13:00 uur het openingsconcert voor aanvang van de Muzikale Kerstwandeling in St. Jeroenskerk.
Met zang van Aliona Staricova en visueel spektakel van Zandprinses Rosa van der Vijver.

Opbrengst Muzikale Kerstwandeling 2018

Een cheque van €3000 is aangeboden aan de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk.

Opbrengst Muzikale Kerstwandeling 2017

Een cheque van €3.000 is aangeboden aan Fietsmaatjes Noordwijk.

Opbrengst Muzikale Kerstwandeling 2016