Historische rondwandeling na 37 jaar nog steeds een succes

Elke dinsdagavond vanaf 13 juni t/m 15 augustus worden jaarlijks de rondwandelingen langs de mooiste historische plekjes in Noordwijk Binnen georganiseerd. Dankzij de inzet van enthousiaste en ervaren gidsen is dit altijd een groot succes.

Onder leiding van ervaren gidsen maken deelnemers o.a. kennis met een vijf eeuwen lange bouwgeschiedenis waarvan vele prachtige voorbeelden zijn te bewonderen. Natuurlijk wordt ook de eeuwenoude Jeroenskerk bezocht, waar een groot deel van het Noordwijkse verleden bijvoorbeeld in de vloer is terug te lezen.

Ook een bezoek aan het schietterrein van het “St. Joris” Schuttersgilde staat als vanouds op het programma. Er kan een keuze worden gemaakt uit twee mogelijkheden.

De “noord wandeling” doet het schieterrein en de kerk aan terwijl de “zuid wandeling” o.a. over het Lindenplein en de Douzastraat zal gaan. In de “zuid wandeling” wordt ook de R.K. Jeroenskerk meegenomen.

De wandeling start dinsdag steeds om 19.30 uur voor het gemeentehuis en zal na ongeveer 2 uur worden besloten met een consumptie in café Royal. De kosten bedragen € 4,50 p.p. incl. consumptie.

Kaartverkoop vanaf 19.00 uur bij de pomp voor het gemeentehuis. Kom op tijd want de wandelingen zijn erg populair! Aan de Calorama rondleiding in juli kunnen maximaal 50 personen deelnemen.