Historische rondwandeling na 40 jaar nog steeds een succes!

Elke dinsdagavond van 9 juni t/m 11 augustus 2020 worden de rondwandelingen langs de mooiste historische plekjes in Noordwijk Binnen georganiseerd.

Onder leiding van ervaren gidsen kunt u kennismaken met een vijf eeuwen lange bouwgeschiedenis waarvan vele prachtige voorbeelden zijn te bewonderen. Natuurlijk wordt ook de eeuwenoude Jeroenskerk bezocht, waar een groot deel van het Noordwijkse verleden bijvoorbeeld in de vloer is terug te lezen.

Ook een bezoek aan het landgoed Calorama en het schietterrein van het “St. Joris” Schuttersgilde staat als vanouds op het programma. Er kan een keuze worden gemaakt uit twee mogelijkheden.

De “noord wandeling” doet het schieterrein en de kerk aan terwijl de “zuid wandeling” o.a. over het Lindenplein en de Douzastraat zal gaan. In de “zuid wandeling” wordt ook de R.K. Jeroenskerk meegenomen.

De wandeling start dinsdag steeds om 19.30 uur voor het gemeentehuis en zal na ongeveer 2 uur worden besloten met een consumptie in café Royal. De kosten bedragen € 4,50 p.p. incl. consumptie.

Kaartverkoop vanaf 19.00 uur bij de pomp voor het gemeentehuis. Kom op tijd want de wandelingen zijn erg populair! Aan de Calorama rondleiding kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

 

Nieuws