Pompoenenmarkt

9 september 2017

Ook de DOD met een stand

Pompoenenmarkt 2017 vindt plaats op Veldzicht

Pompoenenmarkt 2017 op 9 september op Veldzicht

 De traditionele pompoenmarkt nu op Veldzicht!
• Een belevenis voor jong en oud • Alles met en over pompoenen • Streekproducten • Bloembollenverkoop
• Muziek • Pottenbakken • Pannenkoeken
• Boeken • Bloemen

Herenweg 114   Noordwijk     Tel. 071-3617884     www.streekmuseumveldzicht.nl

Die dag is ook de Open Monumentendag, met als thema “boeren, burgers en buitenlui”.

 


uitreiking-prijs-2016-1

Uitslag Pompoenwedstrijd  op de Pompoenmarkt Florahof in Noordwijk-Binnen 10 september 2016

Zoals ieder jaar kon men raden naar het gewicht van de reuze Pompoen. Velen waagden een gokje. Het gewicht van de Pompoen: 27,8 Kg. De prijswinnaar:  de heer Hans Aartse  De prijs: een mand gevuld met producten welke ter beschikking waren gesteld door alle kraamhouders.


Pompoenmarkt 10 september 2016

Zaterdag 10 september 2016 werd op de Florahof in Noordwijk-Binnen voor de 10e keer de jaarlijkse Pompoenmarkt georganiseerd.

Er waren vele soorten pompoenen en kalebassen, zowel eetbaar als voor de sier. Op de markt in landelijke sfeer waren ook bloemen, biologische kaas, ambachtelijk ijs, jams , kruiden, gebak en kunstnijverheid te koop. De visroker was weer van de partij.
Muziek ontbrakt niet: Er was Middeleeuwsse Folkmuziek te horen  van Anderfolk en  ’s middags trad Zeemanskoor De Noordwijkers op.
Voor de kinderen waren er workshops omtoveren pompoen in bloemstukje en potjes draaien op de draaischijf van de pottenbaksters.


Activiteiten op de Pompoenenmarkt

De markt werd opgeluisterd met solistische/klein ensemble optredens door leden van Harmonieorkest Crescendo, afgewisseld met optredens van de groep “Anderfolk” die middeleeuws geënte muziek ten gehore brengt. Aan de kinderen werd ook gedacht, zij konden een pompoen doen veranderen in een bloemstuk of lantaarn en een potje van klei draaien op een draaischijf tegen een kleine vergoeding.


Prijzen en goede doelen

Een goed gevulde mand met artikelen van de deelnemende kramen was de prijs welke gewonnen kon worden bij het raden van het gewicht van een reuzen pompoen. De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan het project van M25, een groep jongeren uit Noordwijk. Zij werken aan een weeshuis in Congo. In de koffiehoek kon geproefd worden van diverse pompoenlekkernijen, honing gebak. De opbrengsten zijn bestemd voor het “Picihuis in Roemenië”. Het Picihuis is een weeshuis in Roemenië, dat ondersteund wordt door mensen van de gezamenlijke kerken in Noordwijk.


En opgeluisterd met muziek

Nieuws

Wijkavond Oude Dorpskern november 2016 - Op 8 november 2016 werd door het college van B&W van Noordwijk in huize Jeroen een druk bezochte wijkavond “De Oude Dorpskern” georganiseerd, nadat eerder andere wijken aan de beurt waren geweest.
Nationale Opschoondag 25 maart 2017 - Op een dit jaar fraaie zaterdag leverden bestuur en enthousiaste leden weer hun bijdrage aan de landelijke Opschoondag.
NIEUWJAARSBIJEENKOMST OUDE DORPSKERN 2017 - tekst en fotografie van Jos Westgeest Nieuwjaarsreceptie DOD 2017