Muziek Verlicht Binnen Historie

DOD Historie 2007

Tijdens `We wish you a merry Christmas` werd fuggy pudding uitgedeeld!

2007: Muziek Verlicht Binnen is voor de eerste keer georganiseerd vanuit Noordzeekoor The Seaside Singers. De programmering van hun concert verliep volgens het concept: “Voor de pauze wat ons publiek van ons verwacht, na de pauze iets verrassends”. Het bestuur van 2007 stond voor de uitdaging dat concept te verwerken in een kerstconcert dat in de R.K. Jeroen zou worden gegeven.

De eerste kerstoptocht (2007)

 

Bedacht werd om voor “de kleintjes” een kerstlichtjesoptocht te organiseren waarna “de groten” naar het kerstconcert zouden komen. De kar werd getrokken door Ed Beuk, Annemarie Haasnoot en Mary Ouwersloot.

Gaandeweg groeide er dat jaar een samenwerking met de Vinkenlaankerk en de Oude Jeroenkerk. In beide kerken werd eveneens een kerstconcert georganiseerd. In de Vinkenlaankerk door Miranda van het Klooster (Gospelkoor) en in de Oude Jeroenkerk door Erna van Wetten (Kleijnkoor van Herma van Piekeren). Ldpl Afterconcert

Het evenement werd “opgeschaald”, als vanzelf ontstond het idee van een gezamenlijke afterconcert op het Lindenplein. Dat moest een mooie afsluiting worden.
2007 was ook het jaar van de start van Kerstdorp aan Zee. Zij hadden als motto 3 “V’s” (Vrede, Verdraagzaamheid en Vertrouwen) wij voegden een 4de, de “V” van Verbondenheid, toe. Met ca. 1.000 bezoekers was het ineens een spraakmakende kerstactiviteit.

2008: Een tweede editie van Muziek Verlicht Binnen, met als hoofdactiviteit de kerstoptocht, kon niet uitblijven. Het succes van de eerste keer smaakte naar meer. Helaas moest Annemarie Hazenoot afhaken maar kregen Ed Beuk en Mary Ouwersloot versterking van Simone Wijnoogst en gedrieën gingen ze, op persoonlijke titel, de uitdaging aan. Geen kerstconcert wel een optocht en een Kerstsamenzang met diverse korte optredens in de R.K. Jeroen. Met acties als “Licht uit Kaars aan” en “Mooist versierde pand” werd het evenement uitgebreid. Ter afsluiting was er wederom een afterconcert op het Lindenplein.

In de jaren 2009 t/m 2012 is de kerstoptocht door verschillende personen / organisaties georganiseerd. De kerstoptocht met Kerstman en arrenslee werd gekoppeld aan de ontvangst van de Kerstman in Noordwijk.

In 2013 werd de draad van weleer door Ed Beuk, Karin Bierman en aanvankelijk met de directie van de Klaverweide weer opgepakt. Een nieuwe editie, met opnieuw de acties “Licht uit en Kaars aan” en muziek en theater langs de route, zag `het licht`. Voor het eerst onder auspiciën van de Oude Dorpskern. We waren met het succes (ca. 800 bezoekers) tevreden.

In 2014 nam Irene Alkemade het over van Karin Bierman. Onze lat lag opnieuw op 1.000 bezoekers en het “kinderen voor kinderen” gehalte werd uitgebreid. Op 10 locaties langs de route was muziek, theater en dans. Door het slechte weer bleven veel bezoekers weg, we moesten met ca. 500 bezoekers tevreden zijn. De evaluatie gaf aan dat het concept moest worden aangepast. Het evenement is te zeer afhankelijk van het weer. Door “gebrek” aan bezoekers is de stoet te snel. De kinderen konden voor hun optredens, nauwelijks waardering ontvangen.

In 2015 is het team uitgebreid met Nic Duindam, René Verbeek en Rob Beuk. Er is vernieuwing doorgevoerd, zoals: Verplaatsen naar de zaterdagmiddag 16:00 uur (i.p.v. vrijdagmiddag 17:00 uur), verhuizen naar het Lindenplein, geen muziek, theater en dans langs de route maar op het Lindenplein, de acties “Licht uit en Kaars aan” en “Mooist versierde pand” zijn geschrapt (men zit nog in de sfeer van de Sint), Woon-zorgcentrum Jeroen werd in de route opgenomen en tijdens Meet & Greet met de Kerstman kon van een hapje en een drankje worden genoten. Wij waren tevreden met deze vernieuwing en kregen dat ook te horen van menige bezoeker. Helaas waren de weergoden ons opnieuw niet gunstig gestemd maar we zagen toch een lichte stijging (ca. 600 bezoekers).

Nieuws

Muziek Verlicht Binnen 2016 - De zesde editie van Muziek Verlicht Binnen, het feestje van de Kerstman en zijn elfen, is weer achter de rug. Driemaal is scheepsrecht helaas bleek dat voor ons niet te gelden, ook deze keer regende het. Als je het positief wilt benaderen, kun je stellen dat het slechts motregende, koud was het gelukkig niet.
Overlijden Nico van Hese - Helaas is op vrijdag 16 september jl. onze (duo)Hoofdsponsor Nico van Hese door een tragisch ongeval om het leven gekomen. Nico steunde ons niet alléén financieel maar bood ook de Kerstman in het Hof van Holland een onderkomen. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden veel kracht en sterkte toe.
VRIENDENBERICHT - Het gaat vast lukken met de 6de editie van Muziek Verlicht Binnen. Gelukkig kunnen we ook in 2016 weer rekenen op onze trouwe sponsors. Vooral zij maken het ons mogelijk om dit evenement te organiseren. Loop niet alléén in de decembermaand maar het hele jaar eens bij hen binnen. Grote kans dat u er slaagt!